Over de hoofddocente

Chantal Berenschot heeft haar leven lang studies gevolgd.

Zij studeerde biologie met als afstudeerrichtingen Ethologie (gedragswetenschap van dieren), Immunologie en Medische Antropologie en Gezondheid in de Tropen.
Daarna heeft zij een korte tijd in Ghana medisch – biologisch onderzoek gedaan, heeft ze in NL een paramedische vervolgstudie bij Farmasel gedaan, bij Mimeistry (later “Innovo”) (voor Mime en Drama diploma’s behaald) en Living Word Bible College (Pasadena) gestudeerd en getraind, zang gestudeerd (met bijvakken piano, viool en directie), is ze Kynologisch Instructeur en Hondengedragstherapeut geworden en heeft ze met goed gevolg de internationale bijbelschool Vineyard Institute doorlopen.

Zij is van jongs af aan (net 5 geworden) veelvuldig en naar diverse landen verhuisd, waardoor ze geleerd heeft “out of the box” en buiten onze gangbare culturele gedachtenpatronen te denken en te observeren.

Chantal is een geboren “leraar”, waarbij ze vanaf haar vijfde levensjaar al les gaf in diverse zaken (het begon met blokfluit en daar is een veelheid van zaken zoals viool, zang, piano voor beginners, mime, dans, vlaggen, toneel, Algemene Muziekleer, Solfège, Presentatietechnieken, stemvorming, coaching en directie aan koren en muziekgroepen en ensembles, Bijbels onderwijs, Bijbels Fundament van Kunst en Beweging, Hondengedragstherapie en training en Coaching bijgekomen).

Zij gaf diverse cursussen en preken op maat bij o.a. Vineyard, MIMEistry (Innovo), Women Aglow, Christian Artists, Youth with a Mission, EO Vrouw Zijn conferentie, Soul Survivor, Bijbelse Expressie en op uitnodiging bij verschillende gemeenten.

Bovenal en in alles wil zij wegwijzer naar Jezus zijn en anderen verder helpen naar hun doel in Hem.

“Chantal wil Jezus meegeven

Enthousiast, gedreven, breed geschoold en geïnteresseerd in de medemens. Zomaar wat woorden die van toepassing zijn op Chantal (…). Als stuwende kracht achter het team van Bijbelse Expressie geeft ze cursussen en workshops in onder andere mime, drama, dans en vlaggen. Voorwaarde voor zo’n cursus is dat ze er ook een Bijbels fundament bij mag geven. “Als ik alleen dansles geef en geen Bijbelse basis neerleg, dan voegt dat niets toe, dat kan de wereld ook.”

Echtheid is belangrijk voor Chantal. “Durf te zijn wie God je gemaakt heeft.
Durf dat, wat Hij in je gelegd heeft, desnoods alsnog te gaan ontwikkelen en te gebruiken voor Hem. Dat is wat wij in de cursus willen meegeven. God heeft ons opdracht gegeven Hem te aanbidden met alles wat in ons is, ook met ons lijf. We mogen dansen, zingen, schilderen, schrijven voor Hem. Kom maar eens van je plaats en stap uit.” (…)
Voorwaarde (voor workshops) blijft wel dat er naast lessen in mime, dans en drama ook altijd Bijbels fundament gegeven wordt. De Bijbel, het geloof, voegt iets toe en dat wil Chantal meegeven. Vooral ook aan leiders en sprekers van gemeenten, zodat zij in de eigen samenkomsten ook vormen van kunst in durven zetten tijdens de diensten.”
Citaten uit Uitdaging september 2003